Nostalgi

Seneste indkøb i Danmission og Læsehesten. Det bliver et dyk ned i 70’erne og 80’erne. Starter med en genlæsning af Fodboldenglen. Meget passende i ventetiden indtil kvartfinalen lørdag den 3. juli.

Fodboldenglen – Hans-Jørgen Nielsen (1979) – For mig er fodbold i 1970’erne lige Tipslørdag med dong og evig sang fra det engelske publikum, mine brødres beskidte fodboldstøvler i bryggerset, fan-halstørklæder, Aston Villa, Arsenal, Everton, Ipswich. Skaldede pletter på græsplænen til min mors fortvivlelse, feberredninger foran fyrretræer.

Citat: “Har siddet her et par dage og skrevet om fodbold som jeg ikke kunne gøre det i foråret, da jeg skrev på mit speciale. På instituttet har de godtaget en formulering om sport og fodbold som led i “arbejdskraftens reproduktionsbetingelser”, det med at sporten er med til at gøre arbejdere mere egnet til den kapitalistiske udbytning, massesportens gennembrud hænger jo sammen med kapitalismens gennembrud, osv. Meget rigtigt alt sammen, i hvert fald ikke helt forkert […]”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s