“Skal jeg blive eller gå?”

Drama hjemme i stuen

Ideen om publikumindragelse er ikke ny, men nem at lave online i forhold til en fysisk fyldt teatersal. Sidstnævnte har nedlukningerne skåret voldsomt ned på i det seneste år og fået flere teatre til at kigge nærmere på web-forestillinger. Ikke optagelser af en klassisk opsat teaterforestilling på en scene, men stykker skrevet til at blive opført live og transmitteret over internettet.

Jeg har set to forestillinger, der er skrevet til streaming. Fælles for dem er, at der er få personer og at kulisserne er sparsomme for ikke at sige skrabede. Lyd- og lyseffekter er også minimale. Den ene havde publikumsinteraktion, den anden ikke. Man behøvede ikke som tilskuer at deltage i afstemningen. Der er utvivlsomt mange flere “takes” på genren, der måske, måske ikke er kommet for at blive.

Eksempler på hvordan og hvornår

Aalborgs teater udbyder gratis livestream, se https://www.aalborgteater.dk/vi-spiller/

Man skal ikke logge ind eller melde sig til, blot klikke i et vindue og slå lyden til. Næste interaktive forestilling er den 7.4.2021, hvor tredje del af “Jeg har skudt mig selv for sidste gang” går i luften kl. 20. Bag den dramatiske titel gemmer sig flere klassiske figurers opgør med deres tragiske skæbne.

Screenshot fra AAT-forestilling

Sydhavn Teaters digitale scene spiller fra den 18. til den 27. marts 2021 “Luna Seconda”. Billetter kan købes her: https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/luna-seconda-digitalt-vaerk/ Man får tilsendt et link per e-mail på dagen.

Det gamle, tak

Trækker de gammelkendte formater, tilbyder Det kongelige Teater flere onlineoplevelser, indtil man igen kan nyde at læne sig tilbage i mørket og lade sig opsluge af begivenhederne i samme rum. På Kgl-xtra https://kglteater.dk/xtra/forestillinger er der både skuespil, opera, koncert og ballet – helt gratis.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s