Læseinspiration III

“Forfatterskolebøger
Denne gang har anbefalingerne en eller anden relation til Forfatterskolen, hvor jeg gik fra 1995 til 1997. Udvalget er lettere tilfældigt.

Niels Frank: Små guder 
(poesi)
Hvis du lige som mig ikke læser oceaner af digte, skulle du prøve disse. Sex, desillusion, ironi –

Kirsten Hammann: Se på mig (roman)
Lige til indtage i forslugne mundfulde på dovne feriedage. To mennesker kommer gradvist tæt på hinanden, da den ene af nød udlejer to værelser i sin lejlighed til den anden. Meget morsom vekslen mellem den mandlige og kvindelige synsvinkel og om at købe skøre gadgets på nettet.

Helle Helle: Rødby-Puttgarden (roman)
Jeg har lige genlæst den, og der er noget dragende ved kombinationen af tiden før mobiltelefoner og eksistenserne i Udkantsdanmark. Hovedpersonen Jane arbejder i parfumeriet på overfarten, springer fra den ene bølge til den anden, fra den den ene mand til den anden.

Caroline Albertine Minor: Pura Vida (roman)
Fine og præcise sansninger. Om at være ung i dag (hehe) med alt hvad det indebærer af klassisk rodløshed. Hovedpersonen turer på tre kontinenter. Men hvor langt kommer hun på den indre rejse?

Joyce Carol Oates: Sort vand (roman)
Kort og intens roman, der bygger på virkelige hændelser i 1969. En senator kører ud over en bro, og en ung pige i hans bil drukner. Vi mødte den berømte forfatter på en studietur til USA (i hvert fald i min erindring).

Flere følger… god fornøjelse.

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s