Fatale togrejser og bobleskum ved Irlands kyst

Litterær salon

Foto af Jens Nüchel Petersen

 

Vi kom vidt omkring på maskeballets to litterære saloner.
Ikke mindst i kraft af et dejligt publikum, som bidrog med kommentarer og god stemning.

Eftermiddagens salon
Biblioteket blev efterhånden fyldt godt op, mere end fotoet viser. Jeg læste novellen Pernille op af Herman Bang og talte kort om forfatterskabet. Novellen handler om en purung pige, hvis romantiske hoved fordrejes af en mere rutineret kvindebedårer under et maskebal. Flere havde blik for symbolik i novellen.
Der er noget med Bang og tog. Tag f.eks. Ved vejen, der foregår omkring en jernbanestation. Bang døde selv under en togrejse, mens han turnerede i USA.

Aftensalon
Da dagens program skred en smule, blev salon en noget sen affære. Jeg fortalte om ideen og tilblivelsen af KYS nr. 1-700, som jo er udgangspunktet for Vildveje. Da interessen for erotiske noveller var stor, læste jeg halvanden tekst op, nemlig Aftenfantasi og begyndelsen af Inden for voldene. Den første har jeg ikke tidligere læst op, så det var skægt at få kommentarer til dens flyvske og tekniske natur. Det blev også til en snak om selvudgivelse kontra forlagsudgivelse samt om, hvad e-bøger er for en størrelse. Gode input til, hvad mænd og kvinder henholdsvis opfatter som erotisk.

Tak til gæsterne på Fuglsang; det var en fornøjelse at holde salon med jer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s