En anmeldelse af forløberen til Vildveje

Novellerne i Vildveje indgik på nær to nyskrevne i novellesamlingen Kys nr. 1-700.

Da Kys nr. 1-700 var en papirbog, blev den udvalgt til at få en lektørudtalelse, hvilket er folkebibliotekernes interne anmeldelse. Gode iagttagelser kan ikke gentages for ofte, så her kommer lektørudtalelsen fra 2006:

Kys nr. er en samling af 28 erotiske noveller og et digt, skrevet af fem unge kvindelige forfattere, og det er de sluppet godt fra. Der er sex, erotik og fantasier af vidt forskellig art: Der er det rene begær ved synet af en smuk mandekrop, men der er også sanselige og lyriske beskrivelser, som erotiserer omgivelserne, og underfundige passager, hvor begæret accentueres af Nettos tilbudsreklamer eller sex med en rystepudser. Det er glad, nysgerrig sex, der er i fokus: Der leges med køn, med grænser og fantasier men inden for rammer, hvor de fleste læsere vil føle sig behageligt udfordret (ingen vold, ingen SM). Hovedpersonerne er yngre mennesker, uafhængige kosmopolitter, tilpas i deres egen krop; kvinder begærer, vil begæres, udforsker erotikken og dyrker fantasierne; i det univers har bleskift, træthed eller rutine ikke indpas.
Bag antologien står gruppen NYord, som består af 10 personer, hvoraf de fem har skrevet teksterne. Forfatterne (de er født mellem 1970 og 1976) har vidt forskellig baggrund, men skriver godt og professionelt. (De freelancer alle som redaktører, anmeldere eller skribenter ved forskellige tidsskrifter eller litterære magasiner). Titlen på denne antologi er Kys nr. efterfulgt af et variabelt tal fra 1 til 400, idet den foreløbig er trykt i 400 eksemplarer.
Marianne M. Jensen

Kilde: www.bibliotek.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s